Coneix-nos

Presentació

Som la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès, una Entitat Local formada per onze Ajuntaments de la comarca del Solsonès, amb l’objectiu comú de resoldre l’endèmic problema d’abastament d’aigua a la nostra àrea. Constituïda formalment l’any 1981, comptem amb una extensa xarxa de canonades que s’estén a través de més de 744 quilòmetres de longitud, abastant 1736 connexions en un àmbit geogràfic d’uns 710 km²

Qui som?

Membres de la Mancomunitat d’abastament d’aigua del Solsonès

President
Daniel Rovira i Ciuró (Lladurs)

Vicepresident
Jaume Llorens i Patau (Pinell de Solsonès)


Membres
Josep Puig i Rius (Biosca)
Carme Solà i Regada (Castellar de la Ribera)
Ingrid Melero i Casas (Clariana de Cardener)

Marià Torra i Montraveta (La Molsosa)

Sara Vilches i Comelles (Llobera)

Pere Serral i Soler (Olius)
Sergi Palou i Casas (Pinós)

Carles Feixas i Prat (Riner)

Joan Parcerisa i Albacete (Solsona)


Secretaria-Intervenció

Oscar Campos i Planes


Direcció tècnica

Alexandre Freixes i Jalmar


Serveis administratius
Anna Caballol i Cervilla

Què fem?

La nostra missió principal és la realització de totes les gestions, projectes i obres necessàries per garantir l’abastament d’aigua potable a 11 municipis de la comarca del Solsonès. Treballem en estreta col·laboració amb els Ajuntaments que formen part de la Mancomunitat per assegurar que cada nucli de població, tant a les zones urbanes com als masos disseminats, tingui accés a aigua de qualitat. A més, gestionem els serveis d’aigua a altres àrees, com a dues zones industrials. Amb el temps, hem crescut i evolucionat per satisfer les necessitats hídriques de la nostra comarca i continuar millorant el servei.

Història

La Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès va ser constituïda l’any 1981, després de la presa de possessió dels nous ajuntaments democràtics l’any 1979. En aquell moment, es va formar una comissió gestora integrada pels Ajuntaments de Solsona, Olius, Riner, Llobera, Clariana de Cardener i Pinós, amb la finalitat de trobar una solució al greu problema d’abastament d’aigua que afectava la comarca.

Després de superar diversos obstacles i amb l’aprovació dels Estatuts per Decret 502/1981, la Mancomunitat va ser constituïda formalment, i al llarg dels anys s’hi han afegit altres municipis de la comarca, arribant a ser onze Ajuntaments en total. Amb un fort compromís amb el servei públic i amb l’ajuda dels nostres socis, hem dut a terme una sèrie de projectes que han permès proporcionar aigua potable als veïns de 16 termes municipals, a més de gestionar els serveis d’aigua a altres àrees específiques.

 

Avui en dia, continuem treballant amb dedicació i vocació de servei per garantir un subministrament d’aigua segur i de qualitat a tots els ciutadans de la comarca del Solsonès.

 

 

 

973 48 21 73

administracio@maas.cat

Carrer Nou, 20 – 25280 Solsona